Ring-Ring

Gezelschap: Lichtbende
Leeftijd: geschikt voor alle leeftijden en basisschoolgroepen

Ring-Ring is een tekstloze voorstelling, waarbij livemuziek, poëtische lichtbeelden en theater voor je ogen versmelten tot een filmisch sprookje.

Het avontuur van Ring-Ring. Een verdwaalde fietsbel zoekt zijn fiets langs sprookjesachtige maar ook gevaarlijke oorden vol vreemde wezens en onverwachte ontmoetingen. Een aandoenlijk avontuur vol vrolijke maar ook heikele momenten. Of zijn zoektocht wordt beloond blijft spannend tot het einde.

Lichtbende heeft Ring-Ring speels gebaseerd op Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner. Maar nu op haar eigen unieke manier vol oogstrelende visuele en muzikale vondsten. De muziek van Ring-Ring is speciaal voor deze voorstelling gearrangeerd en gecomponeerd voor accordeon, percussie en live-elektronica. Leidmotieven uit de opera worden even vreemd en verrassend als de beelden in dit verhaal.

Lichtbende is bekend van haar poëtische voorstellingen met een unieke combinatie van handmatig geanimeerde projecties en livemuziek. Alle handelingen van de artiesten zijn zichtbaar voor het publiek. Alledaagse materialen transformeren tot levendige personages. Een versmelting van visuele kunst, theater en muziek. Verhalen van pure verbeelding waarbij het gebruik van taal overbodig wordt. Lichtbende speelt over de hele wereld op gerenommeerde festivals.

Een coproductie met het Suzhou Culture and Arts Center en Hermark Classical Suzhou in China.

Productie
Marie Raemakers en Rob Logister (productie, concept, techniek en beeld)
Wilco Oomkes en Jorick Bronius (compositie en arrangement)
Jeannette van Steen (dramaturgie en eindregie)

Spelers Lichtbende
Marie Raemakers en Rob Logister: beeldanimatie
Wilco Oomkes: accordeon
Jorick Bronius: percussie en elektronica

Praktische informatie
– geschikt voor alle leeftijden en basisschoolgroepen
– duur: 45 minuten
– geen taal
– Language No Problem