Sterre Konijn – zang

Met haar interesse in muziek, taal en theater heeft Sterre Konijn een veelzijdige concertpraktijk opgebouwd.
Ze zingt van het Franse chanson tot Bulgaarse volksmuziek en van jazz tot klassieke avant-garde, speelt in muziektheaterproducties en speelt daarnaast viool, theremin en duduk. Ze componeert, improviseert, arrangeert, vertaalt en werkt graag samen met artiesten uit allerlei disciplines en genres. Ze treedt op in traditionele concertzalen als het Concertgebouw, Carré en Paradiso, maar ook op een mesthoop op Terschelling, in de lucht boven Florence en in virtual reality in de Onderwereld.

Zij kreeg als lid van een het Nationaal Jeugdkoor en als studente aan het Conservatorium van Amsterdam een klassieke zangopleiding, en leerde alle mogelijkheden van haar stem kennen aan het Deense Complete Vocal Institute. Zij behaalde haar master Muziektheater bij Paul Koek en de Veenfabriek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast studeerde zij Italiaans en kunstgeschiedenis aan de Universiteiten van Amsterdam en Rome.

Ze zong en speelde in theaterproducties van o.a. Silbersee, Ulrike Quade Company, Theater Sonnevanck en Herman van Veen. Als solist werkt ze regelmatig samen met hedendaagse componisten als Kate Moore en Martijn Padding, met orkesten als Orkest de Ereprijs en Phion, met ensembles als Fuse, Nieuw Amsterdams Klarinetkwartet en Pynarello, en met gelijkgestemde musici als Merel Vercammen, Mike Boddé en Christiaan Verbeek. Ook maakt ze deel uit van het a capella ensemble Kobra en het tango-ensemble Astori Amsterdam. Sterre won het Concours de la Chanson Alliance Française en was te gast bij o.a. Radio 4, Podium Witteman, Kunststof en Vrije Geluiden.

De laatste jaren ontwikkelt Sterre zich als componist. Ze schreef muziek voor producties van Conny Janssen Danst, Silbersee, Celine Daemen, Kobra Ensemble en Danstheater Aya.
In 2021 bracht ze haar debuut-cd ‘een’ uit, een conceptalbum op de grens tussen muziek en theater, waarop haar eigen composities een groot aandeel vormen.

Bij Frisse Oren speelt Sterre in Het Boompje en Wiegeling.