Stefanie Liedtke – fagot en blokfluit

Stefanie Liedtke is een veelzijdig musicus, gespecialiseerd in zowel hedendaagse als oude muziek. Zij studeerde fagot en blokfluit aan conservatoria in Duitsland (Stuttgart, Freiburg) en in Nederland (Rotterdam en Utrecht). In 1992 won ze de 2e prijs bij de internationale competitie “Fernand Gillet”.

Aan het begin van haar carrière werkte ze als eerste fagottiste drie jaar bij het Nederlands Ballet Orkest en een jaar in het kamerorkest Camerata in Athene. In de loop der tijd richtte zij zich steeds meer op de moderne muziek en op het spelen van oude muziek op historische instrumenten. Ook experimenteert ze graag met instant composing en het bij elkaar brengen van verschillende disciplines zoals muziek, beweging en theater.

Stefanie richtte in 1999 twee ensembles op: Palmós en Trio Kassandra. Palmós begon als duo, fagot en piano, en breidde later uit met cello. Afhankelijk van de projecten werd ook in grotere bezetting gespeeld. Voor Palmós gaf Stefanie samen met haar Griekse partner Lorenda Ramou meer dan 30 compositie opdrachten veelal aan jonge nog onbekende componisten. Na 10 jaar sloot Palmós haar activiteiten af met de cd ‘Breathless’ met werken van Berio, Skalkottas, Yun en Kyriakides.

Stefanie speelt regelmatig als soliste op festivals in binnen- en buitenland. Zij maakte deel uit van het Xenakis Ensemble en speelt bij de Ostravska Banda en Insomnio. Met Frisse Oren maakt ze vooral muziektheater voor kinderen.
Ook treedt Stefanie op met verschillende barokensembles waaronder Eik en Linde en met Flamencokoor Calle Real.

Met Frisse Oren speelde Stefanie in Jimmy en SMAK. Op dit moment tourt Stefanie met Zwier, Strek en Herrie in de tent door Europa.