Roodkapje

Door Koperkwintet KWIVR

Een interactief sprookje voor kleuters, 4+

De plek waar het allemaal begon. Een school voor blinde en slechtziende kinderen met een meervoudige handicap, Sensis in Breda. Dit instituut vroeg het koperkwintet KWIVR in 2005 om een hoorspel te maken voor hun leerlingen. Het liefst een bekend sprookje. En dus besloot het ensemble om het verhaal van Roodkapje op muziek te zetten. Samen met verteller Rudi van Hest toog KWIVR naar Breda en speelde voor een enthousiaste groep kinderen.

In de loop van de tijd groeide dit hoorspel uit tot een interactief vertelconcert voor kleuters. Roodkapje is gedurende vier seizoenen ruim 250 keer uitgevoerd, voor méér dan 20.000 kleuters.

Er was eens… een koperkwintet: vijf muzikanten die besloten het verhaal te gaan vertellen, speciaal voor kleuters. Niet alleen met hun stem, maar ook met hun instrumenten! Samen met verteller Rudi van Hest beleven de kinderen het muzikale avontuur van Roodkapje en mogen ze meeklappen, zingen, stampen en snurken. Ondertussen zien en horen de kleuters de verschillende blaasinstrumenten van heel dichtbij. KWIVR heeft de voorstelling Roodkapje zelf geschreven en geregisseerd.

Roodkapje is niet meer te boeken.