Wat niemand weet

Voor iedereen van 5 jaar en ouder

“Dat het zou gaan regenen en regenen en dat er een Grote Vloed zou komen, was voor de mensen een geheim. Behalve voor Noach. En Noach bouwde een boot.”

Tonke Dragt schreef voor de Kinderboekenweek 2007 het prentenboekje Wat niemand weet, geïnspireerd op het fascinerende verhaal van Noach en de Ark. Ze voorzag het verhaal van verrassende nieuwe wendingen. Door de nadruk te leggen op het universele karakter van het verhaal kunnen kinderen en volwassen met willekeurig welke levensovertuiging zich er mee identificeren.

Koperkwintet KWIVR en verteller Rudi van Hest brengen deze kleurrijke vertelling tot leven in een muzikale voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar.

Wat niemand weet was tussen 14 december 2008 en eind mei 2014 maar liefst 164 keer te zien in onder meer: Concertgebouw De Doelen, TivoliVredenburg, het Grachtenfestival, Concertgebouw De Vereeniging, Odeon de Spiegel, Muziekgebouw aan het IJ en De Oosterpoort. Daarnaast is de voorstelling veelvuldig als schoolvoorstelling (voor de groepen 3 en 4) uitgevoerd.

In seizoen 2018 – 2019 wordt deze tot de verbeelding sprekende voorstelling nieuw leven ingeblazen.

Ook in seizoen 2018 – 2019 wordt deze voorstelling  gespeeld als schoolvoorstelling voor de groepen 3 & 4.

Koperkwintet KWIVR
Koperkwintet KWIVR houdt zich vol overgave bezig met het concertpubliek van morgen. Met het interactieve kleuterconcert Roodkapje en met de muzikale voorstellingen Wat niemand weet, Praten met je oren dicht en Lichterlaaie was dit koperkleurige gezelschap te zien en te horen in het hele land.

De voorstellingen van KWIVR zijn dankzij diverse onderwijsorganisaties talloze keren terug te vinden in basisscholen in het hele land. Zo bereikt KWIVR grote groepen kinderen die nog nooit in hun leven een voorstelling hebben meegemaakt. Daarnaast heeft KWIVR ook een vaste plek verworven in de jeugdprogrammering van de grote (concert)podia en festivals.

Wat niemand weet voor orkest
Deze voorstelling is door componist Bastiaan Woltjer en verteller/klarinettist Rudi van Hest tevens  bewerkt voor symfonie- of harmonie/fanfare-orkesten en brassbands die een concert voor families of basisschoolkinderen willen verzorgen. Meer informatie vindt u hier.

Wat niemand weet is een co-productie van Koperkwintet KWIVR en Muziekcentrum De Toonzaal.