Anneke Wensink – hoorn en artistiek leider

Anneke Wensink (artistiek leider Frisse Oren) speelde vanaf 1998 in het Ricciotti ensemble en werkte er vervolgens in het management waar ze jarenlang de tournees organiseerde. Ze ontdekte daar haar passie, namelijk het spelen voor kinderen. Dat leidde tot een reeks concertante kinderconcerten met het Wervelwind Ensemble en Koperkwintet KWIVR in het kamermuziekcircuit.

Maar het gevoel bekroop hen dat er iets miste: het werkelijke contact. De lessenaars waren een sta in de weg voor de spelers, het podium een barrière voor de kinderen. Dus werd het besluit genomen om een vorm te vinden waarin de verbinding met de kinderen en de verbeelding van de muziek hand in hand zouden kunnen gaan. Die vorm werd gevonden in het maken en spelen van muziekvoorstellingen, die in de loop van 15 jaar een unieke eigen signatuur hebben gekregen.

Anneke Wensink studeerde hoorn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en volgde masterclasses bij vermaarde hoornisten in binnen en buitenland. Tijdens haar studie maakte zij deel uit van verschillende jeugdorkesten waaronder het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, het Oostenrijks Jeugd Symfonie Orkest en het Ricciotti ensemble waarvan zij tevens vijf jaar tourneemanager is geweest.
In 2009 rondde zij de opleiding Beroepskunstenaar In de Klas (BIK) af.

Anneke was als hoorniste en als artistiek aanjager één van de drijvende krachten achter Muziekvoorstelling.nl. Ze maakte deel uit van de muziektheatergezelschappen Koperkwintet KWIVR, het Wervelwind Ensemble en Alle Hoeken van de Kamermuziek.

Sinds 2005 kwam onder haar leiding een groot aantal muziekvoorstellingen tot stand:

Vanaf 2020 is Anneke Wensink de artistiek leider van Frisse Oren en is zij tevens als hoorniste en regisseur verbonden aan het collectief.